Del 3 al 31 d’octubre, arriba la 9a edició de la campanya Treballar a l’hivern, a diferents espais de Barcelona ciutat i el Barcelonès.

Amb més de 40 activitats programades, la iniciativa t’ofereix informació, eines i recursos per millorar les teves habilitats a l’hora de trobar feina i per facilitar-te l’accés al mercat laboral, especialment en el període d’hivern en què les empreses reforcen la seva contractació de temporada.

Participa i:

 • Parla amb professionals d’empreses i entitats que t’explicaran com i quan realitzen la contractació, on publiquen les seves vacants, quins perfils demanden…
 • Forma part de processos de preselecció per treballar a botigues de joguines i esports, de productes de bellesa i comerç a l’engròs, de productes per a la llar, culturals, oci i tecnologia; a empreses del lleure, d’animació infantil, d’hoteleria i restauració; a pistes de gel… Les sessions que inclouen un procés de selecció estan marcades al calendari amb un asterisc.
 • Deixa’t orientar per experts laborals que t’ajudaran a fer més efectiva la teva recerca de feina: aprèn a adaptar el CV a l’oferta laboral que t’interessa, practica processos de selecció, descobreix com trobar una primera feina…
 • Coneix els teus drets i deures laborals, i tot allò què has de saber sobre contractes, nòmines i quitances. L’Assessoria laboral per a joves està a la teva disposició per a qualsevol dubte que tinguis al respecte.
 • Segueix el grup de Facebook Ofertes de feina de temporada! Un espai on consultar novetats i recursos d’àmbit laboral, ofertes per treballar a Catalunya i a l’estranger, activitats per orientar la teva recerca de feina, conèixer com funciona el mercat laboral de temporada i millorar les teves competències…

Lluitar contra les elevades taxes d’atur i les precàries condicions laborals de la joventut és una prioritat per a l’actual govern de l’Ajuntament de Barcelona.

En aquest sentit, el consistori treballa en l’elaboració d’un nou Pla per a l’Ocupació Juvenil i de Qualitat, 2017-2019, que, a partir d’informes existents, proposi les principals actuacions a impulsar o desplegar a la ciutat per tal de:

 • Promoure l’ocupació juvenil de joves de 16 a 29 anys.
 • Reduir els desequilibris territorials.
 • Fomentar la capacitació professional.
 • Vetllar per unes condicions laborals dignes i de qualitat.

Per tal de treballar a favor de l’ocupabilitat dels i les joves, les activitats del Treballar a l’hivern se sumen a les accions i els serveis impulsats per l’Ajuntament de Barcelona durant tot l’any com:

 • Les activitats que s’ofereixen als equipaments juvenils i a Porta 22 entorn la recerca de feina, la millora de competències i la reorientació professional.
 • Els serveis permanents de Coaching laboral per a joves i d’Assessorament laboral i en Emprenedoria.

Per a qualsevol pregunta sobre la campanya o els recursos laborals per a joves, no dubtis en contactar amb els Punts d’Informació Juvenil de Barcelona, Porta 22 o els Punts Joves d’Informació per a l’Emancipació del Barcelonès.