Comissió d’experts i expertes


Miriam Alarcon Gonzalez

Llicenciada amb honors en Filosofia i especialitzada en filosofia de l’art. Ha  col·laborat com a crítica cinematogràfica a la revista Contrapicado i al Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona MECAL, i ha treballat durant tres anys com a comissària i coordinadora d’exposicions i fires d’art internacionals a les seus de Barcelona i Amsterdam de Villa del Arte Galleries. Al 2016 inicia una nova etapa professional dins de l’art urbà treballant com a comissària i cap de projectes a Rebobinart. Des d’aleshores, ha dissenyat, dirigit, comissariat i produït diversos projectes d’art a l’espai públic i ha estat comissària del festival d’art i espai públic Ús Barcelona de les edicions 2016 i 2017. Ha exposat alguns dels projectes a esdeveniments de gran reconeixement com ara el Smart Expo World Congress (Barcelona) o el Mural Festival (Montréal).

 

Yas Carbonell Colomé

Voluntària  del projecte audiovisual de l’Espai Jove Garcilaso des de l’any 2016. Ex-estudiant de l’INS Mare de Déu de la Mercè, concretament de ICTI (Il·luminació i captació i tractament de la imatge). Actualment cursa Biologia Ambiental a la UAB.

 

Sílvia Cepero

Co-Fundadora de l’Associació Càmeres i Acció, on treballa la tècnica audiovisual i el periodisme social com a eines d’intervenció i transformació. En l’actualitat dins l’associació, coordina diversos projectes d’intervenció social mitjançant l’audiovisual. Llicenciada en Ciències de la Comunicació i amb estudis en documental i gènere. Ha format part de mitjans de comunicació comunitaris i independents com a periodista, realitzadora i muntadora. Ha realitzat, muntat i co-dirigit diferents documentals “Virus” (25′ -2013) sobre la problemàtica hipotecària a Barcelona, “Rap en la Trajana” (30′ – 2014), Mirades “Retrats sense sostre” (60′ – 2014) , “Puzzle” ( 60’ – 2015 ) i “Viure al Límit” (60′ – 2016). Ha fet diversos cursos d’ anàlisi crític del discurs i transformació social mitjançant la dansa i el teatre.

 

Laia Manresa

Llicenciada en periodisme i Màster d’Escriptura de Guions per a la Televisió i el Cinema. Col·laboradora en diverses editorials i mitjans de comunicació. Ha treballat com a guionista amb el director  Joaquín Jordà en les seves últimes pel·lícules: De niños (2003), Veinte años no es nada (2004) i Más allá del espejo (2006). L’any 2010, s’estrena com a directora en la seva pel·lícula documental Morir de día.  Des del 2013, enceta la seva tasca docent en el món universitari com a professora associada del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona. Actualment combina l’escriptura i els guions amb la realització audiovisual i la docencia, especialment en l’àmbit documental.

 

José Martínez Abadía

Catedràtic de Mitjans i Processos de Comunicació i cap del Departament d’Imatge i So de l’INS La Mercè (fins el curs 16-17). Ha estat responsable del desenvolupament de les qualificacions professionals de la família d’Imatge i So per a l’INCUAL (Instituto Nacional de las Cualificaciones) i de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals. Ha estat coordinador del disseny  i desenvolupament curricular dels estudis de la branca professional d’Imatge i So en el Ministerio de Educación i en la seva adaptació per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. És consultor de la UOC per al grau de Comunicació i responsable de l’àrea de projectes del Màster de Comunicació i Educació de la UAB. Productor audiovisual i autor de diferents publicacions relacionades amb el sector audiovisual.

 

Òscar Sánchez Buendía

Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Tècnic Superior en Realització d’Audiovisuals. Actualment treballa a la UPF i al Centre el Villar com a professor especialitzat en temes de llenguatge audiovisual, so i producció. Compagina la seva tasca professional amb treballs relacionats amb el món del vídeo, el disseny i la creativitat, des de sèries d’animació (DisneyChannel, Animania, ABC, Rai…), fins a videoclips (EUKZ, Dikers, Lilith…), passant per col·laboracions a llargmetratges.

 

Vicente Barella Andreu

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i postgraduat en Producció i Comunicació Cultural per la Universitat Ramon Llull. Ha treballat com a guionista, productor, realitzador i muntador, entre d’altres. Actualment és professor a l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV).