Què és VisualSound?


El Festival Barcelona VisualSound és un espai d’exhibició i una plataforma de promoció per a la gent jove artista i creadora de l’àmbit audiovisual.

El Barcelona VisualSound aposta per les persones joves, per la seva presència a diferents barris de la ciutat, per la diversitat de formats i disciplines audiovisuals i per donar cabuda a públics i persones creatives amb sensibilitats diferents.

La Competició del Festival reparteix 8.300€ en premis en diferents modalitats de participació -categories i concursos- i un premi especial “Premi Especial MAX 20”:

  • Documental
  • Ficció
  • Videocreació. Enguany aquesta categoria es centrarà únicament continguts audiovisuals artístics on la Música serà l’eix transversal (per exemple, videoclips, videodansa, experimental, animació,…)
  • Concurs 2 minuts en 1 dia
  • Premi Especial MAX 20. Les obres presentades per autors/es nascuts/des a partir de l’1 de gener de 1996 en qualsevol de les categories podran optar al Premi especial “MAX 20”. Aquest premi especial serà compatible amb els altres premis de la Secció Competició del Festival.

 

OBJETIUS

Esdevenir una plataforma de difusió de la creació en l’àmbit audiovisual de la ciutat.

Promocionar i difondre a joves creadors en l’àmbit audiovisual.

Introduir a persones amb inquietuds creatives en l’àmbit audiovisual a través d’una programació atractiva i novedosa.

Convertir el Festival en un esdeveniment de referència per a noves propostes en el camp audiovisual.

PÚBLIC OBJETIU

El Festival està destinat a joves creadors del món audiovisual principalment de la ciutat, però que també arriba a joves creadors de tota Catalunya i d’arreu de l’Estat espanyol. Pretén vol donar entrada als joves que s’inicien en el món de la producció audiovisual.