Icona del Facebook. Enllaç al Facebook oficial del Festival Barcelona Visual Sound Icona del Twitter. Enllaç al Twitter oficial del Festival Barcelona Visual Sound Icona del Vimeo. Enllaç al Canal de Vimeo oficial del Festival Barcelona Visual Sound Icona del Correu electrònic. Enllaç al formulari d'inscripció del butlletí eletrònic del Festival Barcelona Visual Sound

Barcelona Visual Sound. Festival Audiovisual de Creació Jove. 10a edició

Què és el Barcelona VisualSound?

El Barcelona VisualSound és un festival audiovisual que es celebra cada any a Barcelona i que combina competicions i activitats gratuïtes, lúdiques i divulgatives, relacionades amb diferents àrees de la creació artística audiovisual. Del 6 al 16 de maig, els diferents equipaments municipals de Barcelona que l'organitzen (centres cívics, espais joves i casals de joves), acullen les competicions i activitats del festival.

Ja pots consultar els guanyadors del Barcelona VisualSound 2014

Ja tenim els guanyadors de les 5 categories i els 3 concursos d'aquesta edició. Consulta'ls!


Jurat 11a edició Barcelona VisualSound

Animació

Juan Carlos Concha

Dissenyador gràfic, realitzador audiovisual i dibuixant. Treballa en el mitjà audiovisual des de 1992 en diferents projectes com: documentals, curtmetratges, decorats per a televisió, escenografia, pel·lícules d’animació i vídeos experimentals.

Organitza NON STOP BARCELONA ANIMATION, un esdeveniment multidisciplinar entorn el cine d’animació.

 

Fernando Pomares Piñol

Va cursar estudis a l’ESCAC (Escola Superior de Cine i Audiovisuals de Catalunya). Ha treballat  com dibuixant i muntador d’animàtiques per a la segona temporada d’ Arròs Covat.

A més, ha realitzat funcions de coordinador de post-producció cinematogràfica, guionista i crític de cinema en algunes pàgines webs.

 

Erica Busto Navarro

Coordinadora de l’equip de dinamització de l’Espai Jove La Fontana

 

Documental

Sílvia Subirós

Llicenciada en economia per la UAB i en Teoria de la literatura Comparada per la UB,  ha cursat Guió i direcció de cine a l’UACE Barcelona i el master internacional de documental a l’ECIB.
Realitzadora del documental la “La Edad del Sol” (2009). Premi al millor curt-metratge documental en el festival Alcances de Cádiz. Seleccionada per a la secció Panorama Nacional Documenta Madrid 2010 i per al festival l’Alternativa de Barcelona 2010.

Actualment  treballa en la post-producció del seu segon documental “El Festival de la Mentira” i combina projectes amb tallers de cine per adolescents en vàries escoles amb la cooperativa audiovisual Connectats.

 

Diego Salazar

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. És co-fundador i director creatiu de Connectats SCCL, equip especialitzat en el desenvolupament d’estratègies de comunicació que vinculen pràctiques artístiques, producció audiovisual i nous mitjans en processos oberts i col·laboratius d’incidència social.

Va treballar com a realitzador de programes per a La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya dirigint el magazin setmanal Connectats TV (89 Capítols) i Connectats La Sèrie, docuficció (63 capítols).

Ha dirigit peces documentals per a Televisió i Plataformes de continguts per a internet.

 

Toni Gassó Gonzalez

Responsable del programa audiovisual de l’Espai Jove Garcilaso

 

Ficció

Xavi Serra

Va ser fundador i director de la revista de cinema Travelling, ha escrit per a El Periódico de Catalunya, Dirigido por i Scope entre altres mitjans. Ha estat programador del festival REC de Tarragona i dels cinemes Casablanca Kaplan i Casablanca Gràcia de Barcelona. Actualment és periodista cinematogràfic al diari Ara i coordinador de cinema del suplement Ara Play.

 

Alba Laguna

Llicenciada en Periodisme. Especialitzada en cinema i cultura. Directora durant 3 anys de la revista Decine (actualment desapareguda). Ha treballat al departament de premsa del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i actualment és community mànager de Filmax.

 

Esther Fernández

Productora de Desenvolupament i Màrqueting.
Formada a l’ESCAC en l’especialitat de Producció. Postgrau de Guió,  Máster en Màrqueting, Vendes i Distribució Cinematogràfica i Direcció, Màrqueting i Gestió Comercial a l’ESIC.
Ha treballat en la producció de campanyes publicitàries, pel·lícules, sèries i llibres per a diferents companyies.
Actualment és assessora d’emprenedors, artistes i  empreses, docent de Direcció de Producció de Ficció a l’ESCAC i a l’escola ELISAVA. També escriu a diferents mitjans especialitzats.

 

Elena Cánovas Fuentes

Coordinadora del Casal de Joves casa Sagnier

 

Videoclip

Xavier Caparrós Illescas

Llicenciat en comunicació audiovisual a la Universitat Ramon Llull al 2001. Després de 10 anys treballant a televisions locals va formar la seva pròpia productora audiovisual Waaau TV amb el seu soci Pepo Ibàñez. La seva carrera audiovisual sempre ha estat molt relacionada amb la música. També és músic, ha creat sintonies per TV i publicitat i és baixista al grup Mishima.

 

José Luis Martín Caperote

Director del projecte audiovisual Bad Music, des del qual es desenvolupen programes de radio, televisió i internet.

Director de diferents documentals: “Bad Music Band. Una noche con los clásicos” 2008. “Barna Blues. La història del blues a Barcelona” 2010. “Hondarribia Crossroads. El Punto de encuentro” 2012. “Big Mama Montse. 25 anys de blues” 2014

Coordinador del CL’HIPS, Festival de Videoclips Independients de L’Hospitalet

 

Ana Manaia

Dinamitzadora de l’Espai Jove Boca Nord

 

Videocreació

Vicenç Escribà

Professor de producció de cinema i vídeo a l’ EMAV (Escola de Mitjans Audiovisuals) i coordinador  de diferents produccions de televisió.
La recerca de llenguatge visual ha estat una constat en els seus curts de 35mm produïts i dirigits. La seva obra es recull en cinema i vídeo en més d’un centenar de títols, entre els quals: “ Els espectadors absents” o “ La peça” la primera vegada que un curt presentava textura cinematogràfica i videogràfica.

 

Esteban Crucci

Dissenyador en Imatge i So per la Universitat de Buenos Aires, ha treballat en vídeos publicitaris per a la productora Malambo Broadcast. Membre de l’Associació Cultura Finmatun. Des del 2009 és especialista en vídeo documental i dansa. Col·laborador del coreògraf Toni Mira amb l’espectacle de commemoració dels 100 anys de la Pedrera.

 

Inés Guirado Cabezas

Directora del Casal de Joves Palau Alòs

 

Banda Sonora

Xavier Arnaiz Guiu

Llicenciat en comunicació audiovisual. Màster de Ficció en Cinema i Televisió. Guió, producció i realització”. Crític, redactor de cinema i sèries de televisió i responsable de la cartellera a Butxaca (entre d’altres).

 

Luis Blanco Patús

Director de l’Escola de Música Jam Session de Barcelona, i cantant eclèctic de les més diverses tendències d’avantguarda.

 

Patricia Caraballo

Animadora sociocultural del Centre Cívic El Carmel

 

Mapping

Jordi Pont Bertran

VJ des de fa més de 14 anys, actualment director tècnic i cap de postproducció de mappings en les productores Onionlab i Urano. Participant en mappings com el de l’Ajuntament a les festes de la Mercè, la inauguració de la capital europea de la cultura a Guimaraes i els mappings del pavelló d’Espanya en l’última exposició universal a Corea.

 

Ricardo Silveira Cançado

Ricardo Cansado, coordinador i creador de continguts del Mapping (Director del festivalvisualbrasil.com). United VJ. Creador de continguts i especialitzat en videocreació 3D.

 

Oriol Blas

Animador i professor del Punt Multimèdia de Sants

 

2 minuts en dia 1

Javier Millan Mayol

Director d’art, publicista i coordinador escenogràfic en pel•lícules, teatre i publicitat. Ha treballat amb directors de la talla de Ventura Pons, Agustí Villaronga o Mireia Ros

 

Beatriu Solivellas Aguiló

Especialitzada en la coordinació i organització d’esdeveniments audiovisuals, ha participat en rodatges de pel•lícules, mostres, exposicions, i sobretot en festivals de cinema destacant-ne els reconeguts Sitges Festival Internacional de Catalunya (2004-2010) i DocsBarcelona Festival internacional de Documentals (2004-2012), desenvolupant els càrrecs de cap de departament de Logística, Relacions Públiques i Protocol i cap de Producció, respectivament.
També està vinculada al món de l’educació i del teatre social.

 

Marc Carmona

Coordinador del Punt Multimèdia de Sants

 

MAX 20

Josep Ramon Morell Sau

Director del Programa de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Jordi Crisol

Director de Comunicació del Consell de la Joventut de Barcelona.

 

Noel Méndez Budia

Professor de cinematografia de l’escola EMAV des de 2005. Coordinador de l’àrea de cinematografia en la qual ha supervisat més de 100 rodatges en diferents formats. Llicenciat en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en filosofia pràctica. Ha treballat en el sector del broadcast com càmera, i en el sector cinematogràfic com a director de fotografia i elèctric. Actualment alterna la seva professió de docent amb treballs com a director de fotografia i càmera en projectes audiovisuals com videoclips, curtmetratges, anuncis i films.