Jurat 14a edició Barcelona VisualSound


Documental

Diego Salazar

Llicenciat en Comunicació Audiovisual en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Co-fundador i director creatiu de Connectats SCCL, equip Especialitzat en el Desenvolupament d’Estratègies de Comunicació que vinculen Pràctiques Artístiques, producció Audiovisual i Nous Mitjans en Processos oberts i col.laboratius d’incidència social.

Durant Més de tres anys va treballar com a realitzador de programes per a La Xarxa de Televisións Locals de Catalunya dirigint el magazín setmanal Connectats TV (89 Capítols) i Connectats La Sèrie, docuficció (63 capítols).

Ha Dirigit peces documentals per a Televisió i Plataformes de continguts per a internet.

 

José Martínez Abadía

Catedràtic de Mitjans i processos de comunicació i cap del departament d’Imatge i So de l’INS La Mercè. Ha estat responsable del desenvolupament de les qualificacions professionals de la família d’Imatge i So per a l’INCUAL (Instituto Nacional de las Cualificaciones) y de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals. Ha estat coordinador del disseny  i desenvolupament curricular dels estudis de la branca professional d’Imatge i So en el Ministerio de Educación i en la seva adaptació per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. És consultor de la Universitat Oberta de Catalunya per al grau de Comunicació i responsable de l’àrea de projectes del màster de Comunicació i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Productor audiovisual i autor de diferents publicacions relacionades amb el sector audiovisual.

 

Toni Gassó Gonzalez

Responsable del programa audiovisual de l’ Espai Jove Garcilaso.

 

Ficció

Paco Caballero

Graduat en Guió de Cine en l’Escola de Cinematografia i Audiovisuals de Madrid (ECAM) i en Direcció Cinematogràfica en l’Escola Superior de Cine i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Ha escrit i dirigit nombrosos curtmetratges: “Sinceridad”, “Bienes Comunes”, “Cheque polvo”, “Doble Check”. Guionista en sèries d’humor com “Familia.cat”. Ha treballat en programes de televisió com “Palomitas” i “Buenas Noches y Buenafuente” per Telecinco i Antena3 respectivament. Ha realitzat diverses campanyes de publicitat per a: NESTLÉ, NESCAFÉ, DECAHTLON, MAGGI, etc. En 2015 publica junt amb l’actor Miki Esparbé una novel.la gràfica amb el segell “Bridge” anomenada “Soy tu príncipe azul pero eres daltónica”.

Actualment treballa en FILMAX com a guionista i director en la sèrie de TV3 “CITES” i ho compagina amb les classes com a professor del Projecte final de carrera en l’ESCAC i també escriu el que serà el seu primer llargmetatge per MOD produccions.

 

Òscar Sánchez Buendía

Tècnic Superior en Realització d’Audiovisuals i Llicenciat en Comunicació Audiovisual, actualment compagina la seva tasca com a professor especialitzat en temes de llenguatge audiovisual, so i producció, amb treballs relacionats amb el món del vídeo, el disseny i la creativitat: des de sèries d’animació (DisneyChannel, Animania, ABC, Rai…), fins a videoclips (EUKZ, Dikers, Lilith…), passant per col·laboracions a llargmetratges.

 

Crístian Layos

Dinamitzador cultural del Casal de Joves Casa Sagnier.

 

Videocreació

Sílvia Cepero

Co-Fundadora de l’Associació Càmeres i Acció, que treballa la tècnica audiovisual i el periodisme social com a eines d’intervenció i transformació. En l’actualitat dins l’associació, coordina diversos projectes d’intervenció social mitjançant l’audiovisual; està cursant el primer any de la formació en facilitació de grups.

Llicenciada en Ciències de la Comunicació i amb estudis en documental i gènere. Ha format part de mitjans de comunicació comunitaris i independents com a periodista, realitzadora i muntadora. Ha realitzat, muntat i co-dirigit diferents documentals “Virus” (25′ -2013) sobre la problemàtica hipotecària a Barcelona, “Rap en la Trajana” (30′ – 2014), Mirades “Retrats sense sostre” (60′ – 2014) , “Puzzle” ( 60’ – 2015 ) i “Viure al Límit” (60′ – 2016). Ha fet diversos cursos d’ anàlisi crític del discurs i transformació social mitjançant la dansa i el teatre.

 

David Fernández

Co-Fundador de l’Associació Càmeres i Acció, que treballa la tècnica audiovisual i el periodisme social com a eines d’intervenció i transformació. En l’actualitat dins l’associació, coordina diversos projectes d’intervenció social mitjançant l’audiovisual. Ha realitzat, muntat i co-dirigit els documentals “14N vaga general: La voluntat d’un poble” ( 60′ – 2012 ),  “Rap en la Trajana” (30′ – 2014), “Retrats sense sostre” (60′ – 2014) i “Puzzle” ( 60’ – 2015 ) i “Viure al Límit” (60′ – 2016).

Llicenciat en Sociologia per la Universitat de Barcelona i Tècnic Superior en Integració Social. Membre del projecte laTele.cat (canal 37 TDT) amb un llarg recorregut en l’àmbit de la discapacitat, la diversitat funcional i la coordinació de grups. Ha format part també de diferents companyies de teatre com a actor realitzant i impartint diferents cursos d’intervenció social mitjançant el Teatre Social.

 

Marta Grimalt Canals

Directora de cinema i vídeo artista. Guanyadora del premi del jurat  del Festival BCN VisualSound 2016, categoria vídeocreació per “Zoapre, rodat a Islàndia, ara està en plena postproducció del seu primer llargmetratge, “Desierto en tu mente”, una road movie surrealista rodada en super 8 blanc i negre al voltant de Califòrnia, Barcelona i Mallorca. Entre els seus últims treballs destaca el documental curt “Streetlight Anxiety”, filmat a Los Angeles també en super 8 bn, guanyador al Festival de Cinema Iberoamérica Shorts-In.

 

Ana Manaia

Dinamitzadora cultural de l’Espai Jove Boca Nord.

 

MAX 20

Vicente Barella Andreu

Llicenciat en comunicació audiovisual per la Universitat de València i postgraduat en producció i comunicació cultural per la Universitat Ramon Llull. Ha treballat com a guionista, productor, realitzador i muntador, entre d’altres. Actualment és professor a l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV).

 

Lucia Arbondo Furtado

Coordinació Badiu Jove. Actriu , directora i dramaturgacompta amb una  trajectòria de més de 12 anys al món del teatre. Ha integrat durant 10 anys la companyia teatral Trenes &Lunas de Uruguay, país on ha viscut durant uns anys, i ha participat en una desena de festivals internacionals de teatre.
Des de fa uns anys treballa en el món de la dinamització sociocultural a Badalona, en diferents espais relacionats amb joves.

 

Roser Latorre Lamesa

Coordinadora del Festival Barcelona VisualSound.

 

2 minuts en dia 1

Anna Romero Gallardo

Anna Romero (Barcelona, 1992) estudia a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya) i s’especialitza en Art.

Co-fundadora d’ “Anna Scott – Art Direction”, treballa com a directora artística en pel·lícules de ficció, videoclips i publicitat.

 

Paula Giménez Monar

Paula Giménez (Valencia, 1989). Graduada a l’Escac, en la especialització de documental. Realitza treballs d’edició i tallers de cine per a joves. Forma part de Factual Films, productora audiovisual que treballa dins l’àmbit del cinema, l’art i la producció cultural.

Realitza projectes documentals que desenvolupa a partir de la experimentació.

 

Erica Busto Navarro

Coordinadora de l’equip de dinamització de l’Espai Jove La Fontana.