Jurat 13a edició Barcelona VisualSound


Animació

Marisa Martinez Cervantes_MG_8228

Va fer el curs de grau superior de il·lustració a l’Escola Massana, posteriorment va fer un grau en Criminologia a la UPF i després va fer Arts Gràfiques a l’Escola de Còmic Joso. Treballa donant classes de cómic des dels 17 anys i des de fa més de 3 anys a Espai Jove La Fontana. De vegades treballa per Wacom com a promotra e il·lustradora freelance i des de fa gairebé dos anys està immersa en el món dels videojocs treballant com a 2D artist i actualment com a community marketing artist a Social Point. Igualment, de vegades segueix participant en concursos de còmic (on ha estat premiada en uns quants) i fa treballs com a freelance per a empreses com Magic Box Toys o Sakura Talens

 

Marcel Pérez Massegú_MG_7941

Graduat en Belles Arts per la UB, i en còmic per l’escola JOSO, va tenir una llarga trajectòria dins del fanzine i les publicacions autoeditades fins que va a començar a publicar de forma regular. Actualment, treballa com a dibuixant a Disney per a les seves revistes, i en altres publicacions, com a la editorial No Lands Comics, fent la sèrie de fantasia “Firewind”, o per a l’editorial Norma.

 

 

EricaBusto Navarrofoto

Coordinadora equip de dinamització de l’Espai Jove La Fontana.

 

 

Documental

Diego SalazarDiego_retrat_300

Llicenciat en Comunicació Audiovisual en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

És co-fundador i director creatiu de Connectats SCCL, equip Especialitzat en el Desenvolupament d’Estratègies de Comunicació que vinculen Pràctiques Artístiques, producció Audiovisual i Nous Mitjans en Processos oberts i col · laboratius d’incidència social.

Durant Més de tres anys va treballar com a realitzador de programes per a La Xarxa de Televisións Locals de Catalunya dirigint el magazín setmanal Connectats TV (89 Capítols) i Connectats La Sèrie, docuficció (63 capítols).

Ha Dirigit peces documentals per a Televisió i Plataformes de continguts per a internet.

 

José Martínez AbadíaJose Salazar

José Martínez Abadía és catedràtic de Mitjans i processos de comunicació i cap del departament d’Imatge i So de l’INS La Mercè. Ha estat responsable del desenvolupament de les qualificacions professionals de la família d’Imatge i So per a l’INCUAL (Instituto Nacional de las Cualificaciones) y de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals. Ha estat coordinador del disseny  i desenvolupament curricular dels estudis de la branca professional d’Imatge i So en el Ministerio de Educación i en la seva adaptació per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. És consultor de la Universitat Oberta de Catalunya per al grau de Comunicació i responsable de l’àrea de projectes del màster de Comunicació i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Productor audiovisual i autor de diferents publicacions relacionades amb el sector audiovisual.

 

Toni Gassó Gonzalez

Responsable del programa audiovisual de l’ Espai Jove Garcilaso.

 

 

Ficció

María Belén Sánchez SilveroBelenSanchez_Spain

CEO d’Un Capricho de Producciones, va començar la seva carrera professional a la productora d’animació i documentals Cromosoma. L’any 2011 finalitza el European Master in Audiovisual Business Administration, col.laboraambl’ICAA i s’incorpora a la productora Rebelión Terrestre Film, com a responsable de desenvolupament i businessaffairs. A Rebelión Terrestre Film, ha estat coordinadora de producció i productora delegada de pel.lículescom “Los Últimos Días” dirigida per Alex i David Pastor, estrenada alscinemes al 2013. I de “Summer Camp” dirigida per Alberto Marini, que s’estrenaradurant el 2015. Actualment, produeixelsllargmetratgesdocumentals: “L’aventura del Priorat” en coproduccióambLastor Media i TVC, “TheMask” en coproduccióambFrança i “Educar en Llibertat”.

 

Òscar Sánchez Buendíaoscar

Tècnic Superior en Realització d’Audiovisuals i Llicenciat en Comunicació Audiovisual, actualment compagina la seva tasca com a professor especialitzat en temes de llenguatge audiovisual, so i producció, amb treballs relacionats amb el món del vídeo, el disseny i la creativitat: des de sèries d’animació (DisneyChannel, Animania, ABC, Rai…), fins a videoclips (EUKZ, Dikers, Lilith…), passant per col·laboracions a llargmetratges.

 

Elena Cánovas Fuentes

Coordinadora del Casal de Joves casa Sagnier.

 

Videoclip

José Luis Martín

Director del projecte audiovisual Bad Music, des del qual es desenvolupen programes de ràdio, televisió i internet.
Director dels següents documentals: “Bad Music Band. Una nit amb els clàssics” 2008. “Barna Blues. La història del blues a Barcelona2010. “Hondarribia Crossroads. El Punt de trobada2012. Big Mama Montse. 25 anys de blues 2014 i coordinador de l’CL’HIPS, Festival de Videoclips Independents de l’Hospitalet.
Ara mateix està Treballant en un documental sobre els 30 anys de la revista Ruta 66 que és dirà Ruta 66. Temps de rock’n’roll“, a més és el coordinador de l’edició videogràfica de l’European Blues Challenge.

Xavi Caparrós Illescas

Llicenciat en comunicació audiovisual a la Universitat Ramon Llull a 2001. Després de 10 anys Treballant a televisions locals vaig formar la meva pròpia productora audiovisual Waaau TV amb el meu soci Pepo Ibàñez. La meva carrera audiovisual sempre ha Estat Molt relacionada amb la música, realitzant Directes i videoclips Fins al dia d’avui a l’Davant d’1 dels POCS programes musicals a les graelles de TV: Menú Stereo (Canal + Xtra). També sóc músic, he FET Sintonies per tv i publicitat, i Actualment toco el baix a Mishima.

Ana Manaia

Dinamitzadora de l’Espai Jove Boca Nord.

 

 

Videocreació

Esteban CrucciEsteban Crucci

Nascut al 1974 a Buenos Aires, Argentina. Dissenyador d’imatge i so, especialitzat en les àrees de postproducció i animació 3D, imparteix classes a la U.B.A.

A l’any 2001 s’instal·la a Barcelona, focalitzant cada vegada més els seus treballs amb la relació que hi ha entre l’art i l’impacta social que aquest genera.

Des del 2007 i fins l’actualitat forma part activa de l’Associació Cultural FINMATUN, que duu a terme treballs audiovisuals en presons i persones en risc d’exclusió social. Realitza diferents treballs de creació artística participativa en el Centre Penitenciar de Joves de Trinitat de Barcelona, finalitzant l’any 2010 amb el rodatge del llargmetratge de ficció-documental 400 (quatre-cents).

Paral·lelament aquest any comença a obrir-se amb una nova línia de creació col·lectiva que gira entorn les formes molt més metafòriques: videodanses socials en els centres penitenciaris de Wad-Ras i Brians.

Des d’aquest moment ha realitzat diversos projectes de dansa+vídeo amb diferents coreògrafs i ballarins, com un mapping en la Pedrera de Barcelona pel seu 100 aniversari o l’esdeveniment inaugural de la Fira de Tàrrega 2013. També és promotor i director del Festival de Dansa MITS des del seu inici al 2013.

 

AntivitionANTIVITION logo

Antivition és un col·lectiu audiovisual amb base a Barcelona i fundat al 2011. Especialitzats en art, vídeo desing, fotografia i experiències interactives a través de diferents mitjans, tant amb noves tecnologies com amb mitjans analògics. Treballen en el món de la música, la moda i l’entreteniment col·laborant amb artistes de diferents àmbits: videojockeys, videógrafs, motion designers, ballarins, músics, fotògrafs,… Els seus treballs com a col·lectiu VJ són tan residents com a convidats en numberosos esdeveniments, a Barcelona ciutat i Europa. També creant instal·lacions de mapping per esdeveniments i exposicions, videoclips i d’altres continguts audiovisuals. Paral·lelament treballen en el món de l’educació, publicitat, ​​disseny gràfic i de la il·lustració.

Com ha jurat participaran del col·lectiu Diego Iñiguez i Isaac Rodríguez.

 

Carlos Caño Pico    

Programador del Casal de Joves Palau Alòs

 

 

Banda Sonora

Xavier Arnaiz Guiu

Llicenciat en comunicació audiovisual i Màster de Ficció en Cinema i Televisió. Guió, producció i realització”.

Crític, redactor de cinema i sèries de televisió i responsable de la cartellera a la Butxaca, entre d’altres.

Luís Blanco Patús

Director de l’Escola de Música Jam Session de Barcelona, i eclèctic cantant de les més diverses tendències de vanguàrdia.

 

Patricia Carballo

Dinamitzadora del Centre Cívic El Carmel.

 

 

Mapping

Ricardo CansadoRicardo

Coordinador i creador de continguts del Mapping (Director del festivalvisualbrasil.com) United VJ. Creador del continguts i especialitzat en video creació 3D.

 

 

Jordi PontJordi

VJ des de fa més de 14 anys, i actualment director tècnic i cap de postproducció de mappings en les productores Onionlab i Urano. Participant en mappings com el de l’Ajuntament en les festes de la Mercè, la inauguració de la capital europea de la cultura a Guimaraes i els mappings del pavelló d’Espanya en la última exposició universal a Corea.

Omar Alvarez

Realització audiovisual i enginyeria multimèdia per espectacles escènics i musicals. Mapping , Vjing , Led i Disseny lumínic. Telenoika des del 2006.

Oriol Blas

Animador i professor del Punt Multimèdia de Sants.

 

 

2 minuts en dia 1

Beatriu Solivellas AguilóBea

Llicenciada en Història de l’Art (2001), entrà en el món de la gestió cultural després de cursar el màster de “Cultura, Comunicació i Noves professions” (2004) a la Universitat de Barcelona.

Especialitzada en la coordinació i organització d’esdeveniments audiovisuals, ha participat en rodatges de pel·lícules, mostres, exposicions, i sobretot en festivals
de cinema destacant-ne els reconeguts Sitges Festival Internacional de Catalunya (2004-2010) i DocsBarcelona Festival internacional de Documentals (2004-2012), desenvolupant els càrrecs de cap de departament de Logística, Relacions Públiques i Protocol i cap de producció de l’àrea de Festival, respectivament.

També està vinculada en el món de l’educació i del teatre social.

 

Sílvia Subirós

 Va estudiar Direcció de cinema i va realitzar un Màster de Documental Creatiu (ECIB). També es llicenciada en Economia (UAB) i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (UB). El seu primer curtmetratge documental “La Edad del Sol” (2010) va ser premiat com a millor curtmetratge al Festival Alcances de Cádiz i va obtenir el premi a la millor realització de Nova Autoria al Festival de Sitges (2010), també va ser seleccionat a festivals com DocumentaMadrid i  l’Alternativa entre altres. Recentment ha realitzat el migmetratge “Filma” (2015, co-dirigit amb Florencia Aliberti), un documental participatiu amb joves. Actualment està finalitzant el seu primer llargmetratge “The Festival of Lies” (2016) amb el qual ha obtingut el Docs in Progress Award al festival Visions du Réel (Nyon, Suïssa, 2015). També treballa a la cooperativa audiovisual Connectats creant i dirigint projectes de cinema participatiu i organitza tallers de cine documental creatiu a Barcelona.

 

Marc Carmona

Coordinador del Punt Multimèdia de Sants.

 

 

MAX 20

Vicente Barella Andreu

Llicenciat en comunicació audiovisual per la Universitat de València i postgraduat en producció i comunicació cultural per la Universitat Ramon Llull. Ha treballat com a guionista, productor, realitzador i muntador, entre d’altres. Actualment és professor a l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV).

Lucia Arbondo Furtado

Coordinació Badiu Jove. Actriu , directora i dramaturgacompta amb una  trajectòria de més de 12 anys al món del teatre. Ha integrat durant 10 anys la companyia teatral Trenes &Lunas de Uruguay, país on ha viscut durant uns anys, i ha participat en una desena de festivals internacionals de teatre.
Des de fa uns anys treballa en el món de la dinamització sociocultural a Badalona, en diferents espais relacionats amb joves.

Roser Latorre Lamesa

Coordinadora del Festival Barcelona VisualSound.