Jurat 15a edició Barcelona VisualSound


Documental

Diego Salazar

Llicenciat en Comunicació Audiovisual en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Co-fundador i director creatiu de Connectats SCCL, equip Especialitzat en el Desenvolupament d’Estratègies de Comunicació que vinculen Pràctiques Artístiques, producció Audiovisual i Nous Mitjans en Processos oberts i col.laboratius d’incidència social.

Durant Més de tres anys va treballar com a realitzador de programes per a La Xarxa de Televisións Locals de Catalunya dirigint el magazín setmanal Connectats TV (89 Capítols) i Connectats La Sèrie, docuficció (63 capítols).

Ha Dirigit peces documentals per a Televisió i Plataformes de continguts per a internet.

 

José Martínez Abadía

Catedràtic de Mitjans i processos de comunicació i cap del departament d’Imatge i So de l’INS La Mercè. Ha estat responsable del desenvolupament de les qualificacions professionals de la família d’Imatge i So per a l’INCUAL (Instituto Nacional de las Cualificaciones) y de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals. Ha estat coordinador del disseny  i desenvolupament curricular dels estudis de la branca professional d’Imatge i So en el Ministerio de Educación i en la seva adaptació per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. És consultor de la Universitat Oberta de Catalunya per al grau de Comunicació i responsable de l’àrea de projectes del màster de Comunicació i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Productor audiovisual i autor de diferents publicacions relacionades amb el sector audiovisual.

 

Toni Gassó Gonzalez

Responsable del programa audiovisual de l’ Espai Jove Garcilaso.

 

Ficció

Angel Manríque

Nascut a Caracas (Veneçuela), es gradua l’any 2005 en “Social Communications” i s’introdueix al món audiovisual des del camp periodístic i comunicacional. Comença a treballar al món audiovisual en l’àmbit de la producció i postproducció amb companyies a Veneçuela com HBO, Sony Entertainment, E!, Discovery Chanel en els rols de càmera, i director de fotografia. S’especialitza en càmera subaquàtica a l’escola formativa de National Geogràfica. Totes aquestes experiències el porten a diverses nominacions i premis a diversos festivals a Llatinoamèrica. Completa la seva formació a Barcelona estudiant un màster en direcció de fotografia a l’ESCAC. Actualment és director de fotografia freelance treballant en diversos suports com la publicitat i el cinema.

 

Òscar Sánchez Buendía

Tècnic Superior en Realització d’Audiovisuals i Llicenciat en Comunicació Audiovisual, actualment compagina la seva tasca com a professor especialitzat en temes de llenguatge audiovisual, so i producció, amb treballs relacionats amb el món del vídeo, el disseny i la creativitat: des de sèries d’animació (DisneyChannel, Animania, ABC, Rai…), fins a videoclips (EUKZ, Dikers, Lilith…), passant per col·laboracions a llargmetratges.

 

Crístian Layos

Dinamitzador cultural del Casal de Joves Casa Sagnier.

 

Videoclip

Sílvia Cepero

Co-Fundadora de l’Associació Càmeres i Acció, que treballa la tècnica audiovisual i el periodisme social com a eines d’intervenció i transformació. En l’actualitat dins l’associació, coordina diversos projectes d’intervenció social mitjançant l’audiovisual; està cursant el primer any de la formació en facilitació de grups.

Llicenciada en Ciències de la Comunicació i amb estudis en documental i gènere. Ha format part de mitjans de comunicació comunitaris i independents com a periodista, realitzadora i muntadora. Ha realitzat, muntat i co-dirigit diferents documentals “Virus” (25′ -2013) sobre la problemàtica hipotecària a Barcelona, “Rap en la Trajana” (30′ – 2014), Mirades “Retrats sense sostre” (60′ – 2014) , “Puzzle” ( 60’ – 2015 ) i “Viure al Límit” (60′ – 2016). Ha fet diversos cursos d’ anàlisi crític del discurs i transformació social mitjançant la dansa i el teatre.

 

David Fernández

Co-Fundador de l’Associació Càmeres i Acció, que treballa la tècnica audiovisual i el periodisme social com a eines d’intervenció i transformació. En l’actualitat dins l’associació, coordina diversos projectes d’intervenció social mitjançant l’audiovisual. Ha realitzat, muntat i co-dirigit els documentals “14N vaga general: La voluntat d’un poble” ( 60′ – 2012 ),  “Rap en la Trajana” (30′ – 2014), “Retrats sense sostre” (60′ – 2014) i “Puzzle” ( 60’ – 2015 ) i “Viure al Límit” (60′ – 2016).

Llicenciat en Sociologia per la Universitat de Barcelona i Tècnic Superior en Integració Social. Membre del projecte laTele.cat (canal 37 TDT) amb un llarg recorregut en l’àmbit de la discapacitat, la diversitat funcional i la coordinació de grups. Ha format part també de diferents companyies de teatre com a actor realitzant i impartint diferents cursos d’intervenció social mitjançant el Teatre Social.

 

Marta Grimalt Canals

Directora de cinema i vídeo artista. Guanyadora del premi del jurat  del Festival BCN VisualSound 2016, categoria vídeocreació per “Zoapre, rodat a Islàndia, ara està en plena postproducció del seu primer llargmetratge, “Desierto en tu mente”, una road movie surrealista rodada en super 8 blanc i negre al voltant de Califòrnia, Barcelona i Mallorca. Entre els seus últims treballs destaca el documental curt “Streetlight Anxiety”, filmat a Los Angeles també en super 8 bn, guanyador al Festival de Cinema Iberoamérica Shorts-In.

 

Ana Manaia

Dinamitzadora cultural de l’Espai Jove Boca Nord.

 

MAX 20

Maria Castellví Lloveras

Graduada en Comunicació Audiovisual amb el llargmetratge Júlia Ist (2017), en el que ha participat com a guionista i productora, i Màster en Comunicació Social per la UPF. Va fer una estada a l’Escola de Cinema i Televisió FAMU, a Praga, ciutat des d’on va ser reportera pel programa de TV3 Blog Europa. Ha treballat com a realitzadora i productora en diverses productores, com Nanouk Films o Compacto. L’interès per la pedagogia audiovisual l’ha portat a col·laborar com a tallerista amb diversos col·lectius, com El Parlante, A Bao A Qu o l’Escola Súnion, i actualment co-dirigeix Reteena, un festival audiovisual fet per i per a joves.

 

Marga Almirall

Es va criar sense televisió però és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB, Postgrau en Muntatge Audiovisual a la UPF i ha estudiat crítica de cinema. Treballa en el terreny de la formació en llenguatges audiovisuals a l’entitat Drac Màgic. Li agrada experimentar amb el found footage i de tant en tant crea les seves peces.

 

 

Roser Latorre Lamesa

Coordinadora del Festival Barcelona VisualSound.

 

2 minuts en dia 1

Maria Castellví Lloveras 

Graduada en Comunicació Audiovisual amb el llargmetratge Júlia Ist (2017), en el que ha participat com a guionista i productora, i Màster en Comunicació Social per la UPF. Va fer una estada a l’Escola de Cinema i Televisió FAMU, a Praga, ciutat des d’on va ser reportera pel programa de TV3 Blog Europa. Ha treballat com a realitzadora i productora en diverses productores, com Nanouk Films o Compacto. L’interès per la pedagogia audiovisual l’ha portat a col·laborar com a tallerista amb diversos col·lectius, com El Parlante, A Bao A Qu o l’Escola Súnion, i actualment co-dirigeix Reteena, un festival audiovisual fet per i per a joves.

 

Clàudia Mera Cabezas

Graduada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i màster en Film Business a l’ESCAC. Especialitzada en la distribució de pel·lícules ha treballat a Paco Poch, Olwyn Films i Compacto Films on es va encarregar de desenvolupar un pla de distribució encarat al públic jove. Actualment co-dirigeix el Festival audioviual per joves Reteena.

 

Erica Busto Navarro

Coordinadora de l’equip de dinamització de l’Espai Jove La Fontana.