Jurat 16a edició Barcelona VisualSound


Documental

Diego Salazar

Llicenciat en Comunicació́ Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i Màster en Gestió́ cultural  en la Universitat de Barcelona. Va realitzar estudis de Direcció cinematogràfica. És co-fundador i director de projectes de Connectats Cooperativa, equip especialitzat en el desenvolupament d’estratègies de comunicació́ que vinculen pràctiques artístiques, producció́ audiovisual i nous mitjans. Durant més de tres anys va treballar com a realitzador de programes per a la Xarxa de televisions locals de Catalunya, també́ ha dirigit peces documentals per a televisió́ i plataformes de continguts per a Internet. La seva vocació́ es vincula amb la promoció́ de la participació́ cultural i ciutadana. Durant els últims 9 anys ha dirigit més de 20 projectes culturals.

José Martínez Abadía

Professional de l’ensenyament de l’audiovisual, ha estat catedràtic de “Mitjans i processos de comunicació” i durant més de dues dècades cap del departament d’Imatge i So de l’Institut “La Mercè” a Barcelona. Ha estat responsable del desenvolupament de les qualificacions professionals de la família d’Imatge i So per a l’INCUAL (Instituto Nacional de las Cualificaciones) y de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals. Ha estat coordinador del disseny  i desenvolupament curricular dels estudis de la branca professional d’Imatge i So, consultor de la Universitat Oberta de Catalunya per al grau de Comunicació i responsable de l’àrea de projectes del màster de Comunicació i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Productor audiovisual i autor de diferents publicacions relacionades amb el sector audiovisual.

Toni Gassó Gonzalez

Responsable del programa audiovisual de l’ Espai Jove Garcilaso.

 

Ficció

Angel Manríque

Nascut a Caracas (Veneçuela), es gradua l’any 2005 en “Social Communications” i s’introdueix al món audiovisual des del camp periodístic i comunicacional. Comença a treballar al món audiovisual en l’àmbit de la producció i postproducció amb companyies a Veneçuela com HBO, Sony Entertainment, E!, Discovery Chanel en els rols de càmera, i director de fotografia. S’especialitza en càmera subaquàtica. Totes aquestes experiències el porten a diverses nominacions i premis a diversos festivals a Llatinoamèrica. Completa la seva formació a Barcelona estudiant un Màster en Direcció de Fotografia a l’ESCAC, l’any 2016. Actualment exerceix com a director de fotografia freelance treballant en diversos suports com la publicitat i el cinema,  després de la seva llarga trajectòria en el món audiovisual; 20 anys d’experiència en l’àrea audiovisual,14 anys com a muntador i 6 anys com a director de fotografia/colorista.

Òscar Sánchez Buendía

Tècnic Superior en Realització d’Audiovisuals i Llicenciat en Comunicació Audiovisual, actualment compagina la seva tasca com a professor especialitzat en temes de llenguatge audiovisual, so i producció, amb treballs relacionats amb el món del vídeo, el disseny i la creativitat: des de sèries d’animació (Disney Channel, Animania, ABC, Rai…), fins a videoclips (EUKZ, Dikers, Lilith…), passant per col·laboracions a llargmetratges.

Belen Sánchez 

Productora, sòcia Un Capricho de Producciones i productora associada a Polar Star Films. Compta amb una sòlida formació en l’àmbit de la producció i les ciències socials. Ha treballat en títols de ficció com ‘Los últimos días’ (2013, Àlex i David Pastor), guanyador de 8 premis Gaudí; o ‘Con el Viento’ (2018, Meritxell Colell) estrenada a la Berlinale 2018 i guanyadora de la Biznaga de Plata Zonacine. I és productora dels documentals ‘Priorat’ i ‘Ainhoa, yo no soy esa’, premi al millor documental al Festival de Cinema de Màlaga 2018.

Carla Quibus Pajares

Responsable de comunicació del Casal de Joves Les Corts- Centre Cívic Tomasa Cuevas.

 

Videoclip

Xavi Caparrós Illescas

Llicenciat en comunicació audiovisual a la Universitat Ramon Llull al 2001. Després de 10 anys treballant a teles locals vaig formar la meva pròpia productora audiovisual Waaau TV amb el meu soci Pepo Ibàñez. La meva carrera audiovisual sempre ha estat molt relacionada amb la música, realitzant directes i videoclips fins al dia d’avui al davant d’un dels pocs programes musicals a les graelles de TV: Menú Stereo (Movistar+). També sóc músic, he fet sintonies per TV i publicitat, i actualment toco el baix a Mishima.

David Morell

Nascut a Barcelona l’any 1970, després de portar uns anys un bar musical a Gracia, LIMIT BAR i punxar a sales con la mítica KGB, va començar a treballar l’any 2000 a la revista MondoSonoro fins a la data d’avui. Ha fet de jurat en diferents festivals de la ciutat de Barcelona, tots ells relacionats amb el món musical, entre ells destaquen el Festival Embrió i el Festival Acústica a l’Espai Jove Garcilaso, entre d’altres.

Sergio Delfa

Dinamitzador cultural i responsable comunicació de l’Espai Jove La Bàscula.

 

2 minuts en dia 1

Teresa del Castillo Rovira

Periodista i comunicadora audiovisual, és llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i tècnica audiovisual per l’Escola EMAV (Barcelona). Actualment és directora artística del festival de cinema per la llibertat d’expressió Censurados Film Festival i cofundadora de l’associació cultural La Combi-arte rodante. Compta amb àmplia experiència en l’organització de mostres i festivals de cinema a Amèrica Llatina i Espanya, així com en la realització de tallers audiovisuals i participatius amb adolescents i joves de diferents països iberoamericans sobre drets humans i diversitat cultural. També ha estat co-fundadora de l’associació cultural Nómadas -cine itinerante-, -, organitzant projeccions de cinema a l’aire lliure en pobles rurals i comunitats indígenes, i directora artística del festival de cinema de medi ambient Sembrando Cine durant els seus quatre primeres edicions. Ha realitzat més de 200 curtmetratges participatius amb adolescents i joves de diferents condicions socials a Perú, Mèxic, Colòmbia, Equador, Brasil i Espanya durant els últims 15 anys.

CàmeresiAcció: Sílvia Cepero i David Fernánde

CàmeresiAcció neix al 2012 unint branques del vídeo-activisme i la integració social. Dissenya i coordina projectes de creació participativa mitjançant la facilitació de processos de grup. Treballa per trencar la barrera entre emissor/a i receptor/a i generar espais de confiança i suport que obrin nous canals per a l’aprenentatge i la comunicació empàtica. Es dirigeix principalment a col·lectius en risc d’exclusió, per tal de donar visibilitat a les seves problemàtiques, en primera persona i sense intermediaris. Posa l’altaveu en les protagonistes i treballa l’autorepresentació audiovisual com a eina de diàleg, reflexió i denúncia (www.cameresiaccio.org).

Erica Busto Navarro

Coordinadora de l’equip de dinamització de l’Espai Jove La Fontana.