Jurat 12a edició Barcelona VisualSound


Animació

Ferriol Tugues Andrésferriol

Després d’estudiar Publicitat i Relacions Públiques a la UAB va treballar com a redactor publicitari durant 10 anys. En una multinacional, en el seu propi estudi i finalment com a director creatiu d’una agència. L’activitat professional l’ha compaginada amb la docència d’assignatures de creativitat tan a la UAB com a la UPF. Els darrers anys ha fet un gir cap al món de l’animació sense abandonar del tot la seva antiga activitat.

 

Claudi Sorribas Sugrañes696-claudi-1

Animador i realitzador, estudia animació a Createcnia i art a Leonardo DaVinci.  Aconsegueix posar en comú tots els seus coneixements d’escultura, dibuix, pintura, fotografia i realització, gràcies a l’animació stop motion. La seva dilatada trajectòria professional, inclou produccions per a cinema, televisió i publicitat, així com el món editorial i la docència. Dintre de les seves col·laboracions més recents, trobem nombrosos anuncis per a la productora Tesauro; el mig-metratge ”Papel de Natal”, de José Miguel Ribeiro; ”Bloquejats Apilats” de Marc Riba i Anna Solanas; i el llargmetratge ”Pos Eso”, de Sam.

 

EricaBusto Navarrofoto

Coordinadora equip de dinamització de l’Espai Jove La Fontana.

 

 

Documental

Diego SalazarDiego_retrat_300

Llicenciat en Comunicació Audiovisual en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

És co-fundador i director creatiu de Connectats SCCL, equip Especialitzat en el Desenvolupament d’Estratègies de Comunicació que vinculen Pràctiques Artístiques, producció Audiovisual i Nous Mitjans en Processos oberts i col · laboratius d’incidència social.

Durant Més de tres anys va treballar com a realitzador de programes per a La Xarxa de Televisións Locals de Catalunya dirigint el magazín setmanal Connectats TV (89 Capítols) i Connectats La Sèrie, docuficció (63 capítols).

Ha Dirigit peces documentals per a Televisió i Plataformes de continguts per a internet.

 

José Martínez AbadíaJose Salazar

José Martínez Abadía és catedràtic de Mitjans i processos de comunicació i cap del departament d’Imatge i So de l’INS La Mercè. Ha estat responsable del desenvolupament de les qualificacions professionals de la família d’Imatge i So per a l’INCUAL (Instituto Nacional de las Cualificaciones) y de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals. Ha estat coordinador del disseny  i desenvolupament curricular dels estudis de la branca professional d’Imatge i So en el Ministerio de Educación i en la seva adaptació per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. És consultor de la Universitat Oberta de Catalunya per al grau de Comunicació i responsable de l’àrea de projectes del màster de Comunicació i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Productor audiovisual i autor de diferents publicacions relacionades amb el sector audiovisual.

 

Toni Gassó Gonzalez

Responsable del programa audiovisual de l’ Espai Jove Garcilaso.

 

 

Ficció

María Belén Sánchez SilveroBelenSanchez_Spain

CEO d’Un Capricho de Producciones, va començar la seva carrera professional a la productora d’animació i documentals Cromosoma. L’any 2011 finalitza el European Master in Audiovisual Business Administration, col.laboraambl’ICAA i s’incorpora a la productora Rebelión Terrestre Film, com a responsable de desenvolupament i businessaffairs. A Rebelión Terrestre Film, ha estat coordinadora de producció i productora delegada de pel.lículescom “Los Últimos Días” dirigida per Alex i David Pastor, estrenada alscinemes al 2013. I de “Summer Camp” dirigida per Alberto Marini, que s’estrenaradurant el 2015. Actualment, produeixelsllargmetratgesdocumentals: “L’aventura del Priorat” en coproduccióambLastor Media i TVC, “TheMask” en coproduccióambFrança i “Educar en Llibertat”.

 

Òscar Sánchez Buendíaoscar

Tècnic Superior en Realització d’Audiovisuals i Llicenciat en Comunicació Audiovisual, actualment compagina la seva tasca com a professor especialitzat en temes de llenguatge audiovisual, so i producció, amb treballs relacionats amb el món del vídeo, el disseny i la creativitat: des de sèries d’animació (DisneyChannel, Animania, ABC, Rai…), fins a videoclips (EUKZ, Dikers, Lilith…), passant per col·laboracions a llargmetratges.

 

Elena Cánovas Fuentes

Coordinadora del Casal de Joves casa Sagnier.

 

Videoclip

José Luis Martín

Director del projecte audiovisual Bad Music, des del que es desenvolupen programes de ràdio, televisió i Internet.

Director dels següents documentals: “Bad Music Band. Una noche con los clásicos” 2008. “Barna Blues. La història del blues a Barcelona” 2010. “Hondarribia Crossroads. El Punto de encuentro” 2012. “Big Mama Montse. 25 anys de blues” 2014, entre d’altres.

Coordinador del CL’HIPS, Festival de Videoclips Independients de L’Hospitalet

 

Xavi Caparrós Illescas

Llicenciat en comunicació audiovisual a la Univeristat Ramon Llull al 2001. Després de 10 anys treballant a teles locals vaig formar la meva pròpia productora audiovisual Waaau TV amb el meu soci PepoIbàñez. La meva carrera audiovisual sempre ha estat molt relacionada amb la música. També sóc músic, he fet sintonies per tv i publicitat, i actualment toco el baix a Mishima.

 

Ana Manaia

Dinamitzadora de l’Espai Jove Boca Nord.

 

Videocreació

Esteban Crucci,

Nascut al 1974 a Buenos Aires, Argentina. Dissenyador d’imatge i so, especialitzat en les àrees de postproducció i animació 3D, imparteix classes a la U.B.A.
A l’any 2001 s’instal·la a Barcelona, focalitzant cada vegada més els seus treballs amb la relació que hi ha entre l’art i l’impacta social que aquest genera.
Des del 2007 i fins l’actualitat forma part activa de l’Associació Cultural FINMATUN, que duu a terme treballs audiovisuals en presons i persones en risc d’exclusió social.
Realitza diferents treballs de creació artística participativa en el Centre Penitenciar de Joves de Trinitat de Barcelona, finalitzant l’any 2010 amb el rodatge del llargmetratge de ficció-documental 400 (quatrecents).
Paral·lelament aquest any comença a obrir-se amb una nova línia de creació col·lectiva que gira entorn les formes molt més metafòriques: vídeodances socials en els centres penitenciaris de Wad-Ras i Brians.
Des de d’aquest moment ha realitzat diversos projectes de dança+vídeo amb diferents coreògrafs i ballarins, com un mapping en la Pedrera de Barcelona pel seu 100 aniversari o l’esdeveniment inaugural de la Fira de Tàrrega 2013.

 

Associació Càmeres i Acció,

Associació que neix al 2012 de les arrels del vídeo-activisme, utilitzen el vídeo i el periodisme com a eines d’intervenció i transformació social.
Formada per dos treballadors del camp social, Silvia Cepero (Llicenciada en Ciències de la Comunicació i formació en Facilitació i Gestió de Conflictes per l’IFACE) i David Fernández (Llicenciat en Sociologia i Tècnic Superior en Integració Social), porten a terme un projecte d’apoderament mitjançant l’eina audiovisual, creant altaveus de diferents col·lectius en risc d’exclusió social.
Treballen la creació col·lectiva, aportant coneixements i eines als protagonistes de les històries, utilitzant l’autogestió com a metodologia en cada fase del procés creatiu.
Entre els seus projectes realitzats i en desenvolupament, destaquen el documental “Mirades: retrats sense sostre” (peça realitzada per persones en situació sense llar de la ciutat de Barcelona. HD 57′ 2014), documental “Rap en la Trajana” (2n Premi a millor Idea de Documental del Concurs DocsCooperants de la Casa Sagnier. Gener 2014.), socis col·laboradors del projecte “Activa’t” (http://activat.org) de NOVA, Projecte Barris i Acció (catàleg Multimèdia) amb les Joves del Palau Alòs durant el 2014, i Jurat del III Concurs de Curtmetratges “Posa’t en la nostra pell” que entrega l’AREP (Associació per a la rehabilitació de les persones amb malaltia mental).

 

Inés Guirado Cabezas

Directora del Casal de Joves Palau Alòs.

 

 

Banda Sonora

Xavier Arnaiz Guiu

Llicenciat en comunicació audiovisual i Màster de Ficció en Cinema i Televisió. Guió, producció i realització”.

Crític, redactor de cinema i sèries de televisió i responsable de la cartellera a la Butxaca, entre d’altres.

 

Luís Blanco Patús

Director de l’Escola de Música Jam Session de Barcelona, i eclèctic cantant de les més diverses tendències de vanguàrdia.

 

Patricia Carballo

Dinamitzadora del Centre Cívic El Carmel.

 

 

Mapping

Ricardo CansadoRicardo

Coordinador i creador de continguts del Mapping (Director del festivalvisualbrasil.com) United VJ. Creador del continguts i especialitzat en video creació 3D.

 

 

Jordi PontJordi

VJ des de fa més de 14 anys, i actualment director tècnic i cap de postproducció de mappings en les productores Onionlab i Urano. Participant en mappings com el de l’Ajuntament en les festes de la Mercè, la inauguració de la capital europea de la cultura a Guimaraes i els mappings del pavelló d’Espanya en la última exposició universal a Corea.

 

Oriol Blas

Animador i professor del Punt Multimèdia de Sants.

 

 

2 minuts en dia 1

Beatriu Solivellas AguilóBea

Llicenciada en Història de l’Art (2001), entrà en el món de la gestió cultural després de cursar el màster de “Cultura, Comunicació i Noves professions” (2004) a la Universitat de Barcelona.

Especialitzada en la coordinació i organització d’esdeveniments audiovisuals, ha participat en rodatges de pel·lícules, mostres, exposicions, i sobretot en festivals
de cinema destacant-ne els reconeguts Sitges Festival Internacional de Catalunya (2004-2010) i DocsBarcelona Festival internacional de Documentals (2004-2012), desenvolupant els càrrecs de cap de departament de Logística, Relacions Públiques i Protocol i cap de producció de l’àrea de Festival, respectivament.

També està vinculada en el món de l’educació i del teatre social.

 

Marc Carmona

Coordinador del Punt Multimèdia de Sants.

 

 

MAX 20

Vicente Barella Andreu

Llicenciat en comunicació audiovisual per la Universitat de València i postgraduat en producció i comunicació cultural per la Universitat Ramon Llull. Ha treballat com a guionista, productor, realitzador i muntador, entre d’altres. Actualment és professor a l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV).

 

Lucia Arbondo Furtado

Coordinació Badiu Jove.

Actriu , directora i dramaturgacompta amb una  trajectòria de més de 12 anys al món del teatre.
Ha integrat durant 10 anys la companyia teatral Trenes &Lunas de Uruguay, país on ha viscut durant uns anys, i ha participat en una desena de festivals internacionals de teatre.
Des de fa uns anys treballa en el món de la dinamització sociocultural a Badalona, en diferents espais relacionats amb joves.

 

Juani Gómez Fernández

Coordinadora del Festival Barcelona VisualSound.