Els autors i autores protagonistes de la 16a edició del Festival Barcelona VisualSound #BVS19


La 16a edició del Festival Barcelona VisualSound d’aquest any 2019 ha estat tot un èxit gràcies al gran dinamisme, motivació i esforç de l’equip organitzador.


Equip organitzador del Festival de Creació Jove Barcelona VisualSound #BVS19

En aquesta edició s’ha comptat un any més amb el suport de l’alumnat de l’IES Mare de Déu de La Mercè que ha col.laborat en els preparatius i organització de la cloenda, des de l’organització s’agraeix la seva col.laboració i bona feina.


Alumnat de l’IES Mare de Déu de La Mercè

A continuació compartim el reportatge on alumnes de l’IES Mare de Déu de La Mercè que han participat en les comissions organitzatives de la gala de cloenda #BVS19 ens expliquen les seves experiències viscudes en el festival i la seva projecció de futur.


Reportatge alumnes participants de les comissions organitzatives de la gala de cloenda #BVS19

El passat 29 de març  va tenir lloc a l‘Espai Musical i Jove la Bàscula de Barcelona la cloenda i el lliurament de Premis #BVS19 -Premi Públic i Premi Jurat- de les obres seleccionades guanyadores de les diferents categories (Documetal, Ficció i Videoclip), el concurs 2 minuts en 1 dia i el Premi MAX20. El lliurament de premis el va presentar el Gran Jaumet i Toni Taku de la Companyia IMPRO ACATOMBA.

En la categoria DOCUMENTAL, l’obra “El nostre barri: la Trinitat Nova” de Pilar Armengol Puiggròs i alumnes de 1er d’ESO de l’Institut Escola Trinitat Nova va ser la guanyadora del premi del jurat. A continuació us deixem amb l’entrevista que s’ha realitzat amb dos de les guanyadors/res que van presentar aquesta obra.


Entrevista a dos de les guanyadores del premi Jurat dins la categoria DOCUMENTAL #BVS19

L’obra “SHOWCASING SHUFFLE” de Marcos  Noguera León va ser la guanyadora del premi  MAX20 de la categoria DOCUMENTAL. A continuació compartim l’entrevista realitzada a Marcos Noguera León, guanyador del premi MAX20 #BVS19, en ella ens explica la seva experiència en el món audiovisual i el procés de creació de la seva obra guanyadora.


Entrevista a Marcos Noguera León, guanyador del premi MAX20 dins la categoria DOCUMENTAL #BVS19

En la categoria VIDEOCLIP, l’obra “Let you down – Joris Delacroix” d’Ainoa Ortega Teijeiro va ser la guanyadora del premi jurat. A continuació compartim el vídeo de l’obra guanyadora. Ens encanta!


VIDEOCLIP: “Let you down – Joris Delacroix” d’Ainoa Ortega Teijeiro. Premi Jurat #BVS19

I l’obra “Un, Dos, Tres” de Kitiara Ferran Acedo va ser la guanyadora del premi públic de la categoria VIDEOCLIP. Us deixem amb l’entrevista realitzada a Kitiara Ferran Acedo, guanyadora del premi Públic dins la categoria VIDEOCLIP #BVS19. En ella ens explica la seva trajectoria audiovisual i el procés de creació de l’obra i projectes futurs.


Entrevista a Kitiara Ferran Acedo, guanyadora del premi Públic dins la categoria VIDEOCLIP #BVS19

L’obra “Killer Moon” de Victor Saez Monton va ser la guanyadora del premi  MAX20 de la categoria VIDEOCLIP. Us deixem amb l’entrevista realitzada a Victor Saez Monton, en ella l’autor explica el procés de creació de l’obra guanyadora, la seva trajectòria professional i la seva trajectòria en altres edicions del Festival Barcelona VisualSound que ja són vàries.


Entrevista a Victor Saez, guanyador del premi MAX20 dins la categoria VIDEOCLIP #BVS19

En la categoria FICCIÓ el premi jurat va ser lliurat a l’obra “FERIDES” de Joan Paüls Vergés. A continuació compartim l’entrevista realitzada a Joan Paüls Vergés, guanyador del premi Jurat FICCIÓ #BVS19. En l’entrevista ens explica el procés de creació de la seva obra i la seva trajectòria professional en el món audiovisual a nivell nacional i internacional.


Entrevista a Joan Paüls Vergés, guanyador del premi Jurat dins la categoria FICCIÓ #BVS19

I l’obra “El llibre” de Francesca Català Margarit va ser la guanyadora del premi públic de la categoria FICCIÓ #BVS19. Us deixem amb l’entrevista realitzada a Francesca Català Margarit on ens explica una mica més sobre ella i sobre la seva trajectòria en el món audiovisual.


Entrevista a Francesca Català Margarit, guanyadora del premi Públic dins la categoria FICCIÓ #BVS19

L’obra “BAPTISME” d’Adrià Expòsit Goy va ser la guanyadora del premi  MAX20de la categoria FICCIÓ #BVS19.

En el concurs 2 MINUTS EN 1 DIA,  el curt “Tràfic”  d’Arnau Salvador Baiges va ser el guanyador del premi jurat #BVS19. Compartim l’entrevista realitzada a Arnau Salvador Baiges, en ella ens parla sobre ell i els seus referents el món audiovisual i el procés de creació del curt guanyador.


Entrevista a Arnau Salvador Baiges, guanyador del premi Jurat en el concurs 2 MINUTS EN 1 DIA #BVS19


A continuació us deixem amb el curt “Atasco” de Jaume Subirós Calm, obra guanyadora del premi públic del concurs 2 MINUTS EN 1 DIA  #BVS19. 


2 MINUTS EN 1 DIA: “Atasco” de Jaume Subirós Calm. Premi Públic #BVS19

Abans de tancar la notícia amb els i les protagonistes del #BVS19, volem agrair la col.laboració de totes aquelles persones que han fet possible la realització del festival i especialmente donar les gràcies al projecte audiovisual de l’Espai Jove Garcilaso que juntament amb alumnes de l’INS Mare de Déu de la Mercè de Barcelona han realitzat el contingut audivisual dels reportatges i entrevistes d’aquesta última edició del Festival Barcelona VisualSound #BVS19.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 55865055_2284336481623503_6253416681545138176_o-1024x768.jpg

Alumnat de l’IES Mare de Déu de La Mercè