Jurat 17a edició Barcelona VisualSound


Documental

Diego Salazar

Llicenciat en Comunicació́ Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i Màster en Gestió́ cultural  en la Universitat de Barcelona. Va realitzar estudis de Direcció cinematogràfica. És co-fundador i director de projectes de Connectats Cooperativa, equip especialitzat en el desenvolupament d’estratègies de comunicació́ que vinculen pràctiques artístiques, producció́ audiovisual i nous mitjans. Durant més de tres anys va treballar com a realitzador de programes per a la Xarxa de televisions locals de Catalunya, també́ ha dirigit peces documentals per a televisió́ i plataformes de continguts per a Internet. La seva vocació́ es vincula amb la promoció́ de la participació́ cultural i ciutadana. Durant els últims 9 anys ha dirigit més de 20 projectes culturals.

José Martínez Abadía

Professional de l’ensenyament de l’audiovisual, ha estat catedràtic de “Mitjans i processos de comunicació” i durant més de dues dècades cap del departament d’Imatge i So de l’Institut “La Mercè” a Barcelona. Ha estat responsable del desenvolupament de les qualificacions professionals de la família d’Imatge i So per a l’INCUAL (Instituto Nacional de las Cualificaciones) y de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals. Ha estat coordinador del disseny  i desenvolupament curricular dels estudis de la branca professional d’Imatge i So, consultor de la Universitat Oberta de Catalunya per al grau de Comunicació i responsable de l’àrea de projectes del màster de Comunicació i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Productor audiovisual i autor de diferents publicacions relacionades amb el sector audiovisual.

Secretari del jurat – Toni Gassó Gonzalez

Responsable del programa audiovisual de l’ Espai Jove Garcilaso.

Ficció

Angel Manríque

Nascut a Caracas (Veneçuela), es gradua l’any 2005 en “Social Communications” i s’introdueix al món audiovisual des del camp periodístic i comunicacional. Comença a treballar al món audiovisual en l’àmbit de la producció i postproducció amb companyies a Veneçuela com HBO, Sony Entertainment, E!, Discovery Chanel en els rols de càmera, i director de fotografia. S’especialitza en càmera subaquàtica. Totes aquestes experiències el porten a diverses nominacions i premis a diversos festivals a Llatinoamèrica. Completa la seva formació a Barcelona estudiant un Màster en Direcció de Fotografia a l’ESCAC, l’any 2016. Actualment exerceix com a director de fotografia freelance treballant en diversos suports com la publicitat i el cinema,  després de la seva llarga trajectòria en el món audiovisual; 20 anys d’experiència en l’àrea audiovisual,14 anys com a muntador i 6 anys com a director de fotografia/colorista.

Òscar Sánchez Buendía

Tècnic Superior en Realització d’Audiovisuals i Llicenciat en Comunicació Audiovisual, actualment compagina la seva tasca com a professor especialitzat en temes de llenguatge audiovisual, so i producció, amb treballs relacionats amb el món del vídeo, el disseny i la creativitat: des de sèries d’animació (Disney Channel, Animania, ABC, Rai…), fins a videoclips (EUKZ, Dikers, Lilith…), passant per col·laboracions a llargmetratges.

Belen Sánchez 

Productora, sòcia Un Capricho de Producciones i productora associada a Polar Star Films. Compta amb una sòlida formació en l’àmbit de la producció i les ciències socials. Ha treballat en títols de ficció com ‘Los últimos días’ (2013, Àlex i David Pastor), guanyador de 8 premis Gaudí; o ‘Con el Viento’ (2018, Meritxell Colell) estrenada a la Berlinale 2018 i guanyadora de la Biznaga de Plata Zonacine. I és productora dels documentals ‘Priorat’ i ‘Ainhoa, yo no soy esa’, premi al millor documental al Festival de Cinema de Màlaga 2018.

Secretari del jurat – Ferran Gonzálvez

Dinamitzador del Casal de joves de les Corts

Videoclip

Xavi Caparrós Illescas

Llicenciat en comunicació audiovisual a la Universitat Ramon Llull al 2001. Després de 10 anys treballant a teles locals vaig formar la meva pròpia productora audiovisual Waaau TV amb el meu soci Pepo Ibàñez. La meva carrera audiovisual sempre ha estat molt relacionada amb la música, realitzant directes i videoclips fins al dia d’avui al davant d’un dels pocs programes musicals a les graelles de TV: Menú Stereo (Movistar+). També sóc músic, he fet sintonies per TV i publicitat, i actualment toco el baix a Mishima.

Raquel Rey Blanco

(Moar, Galiza 1983) Dona, lesbiana, feminista i amb constant revisió. Sóc mestra d’Educació Musical i llicenciada en Comunicació Audiovisual a Galícia. També he fet diversos màsters en Indústries Creatives, Creació Documental i Edició de vídeo. Al 2011 vaig arribar a Barcelona on visc des de llavors treballant amb joves al món social i la formació l’audiovisual. La música és un motor a la meva vida i fonamental per la meva creació audiovisual. Recentment, aprenent de baix elèctric.

Secretari del jurat- Sergio Delfa

Dinamitzador cultural i responsable comunicació de l’Espai Jove La Bàscula.

2 minuts en dia 1

 Sílvia Cepero

Llicenciada en Ciències de la Comunicació i Postgrau de Documental i Gènere. Formació oficial de Facilitació en Processos de Grup del Iface (Institut de Facilitació Europeu). Co-Fundadora de la Cooperativa de Vídeo i Transformació social CàmeresiAcció (2012) i Co-Fundadora del Canal de TV comunitària La Veïnal TV (2016). Dissenya, facilita i coordina projectes d’intervenció social mitjançant la creació audiovisual. Ha realitzat, muntat i co-dirigit diversos documentals. Ha format part de mitjans de comunicació comunitaris i independents de Barcelona com la Mosca TV i ha treballat per la Televisió Pública RTP2 a Lisboa, Portugal. Va complementar la formació amb Seminaris de Cinema a L.A Califòrnia i va col·laborar en una productora per History Channel. En 2018 facilita la co-creació d’una campanya de sensibilització de la Comunitat Indígena Guaraní Mbya a Paraty – Rio de Janeiro (el Brasil). Ha estat ponent de conferències sobre vídeo i transformació social a Barcelona, Donostia, Madrid, Palma, Sant Cristóbal (Mèxic) i Fortalesa (el Brasil). Cursa la formació professional en Dansa Contemporània i en Teatre com a Eina de Transformació Social.

 David Fernández

Licenciado en Sociología por la Universitat de Barcelona y Técnico Superior en Integración Social, David Fernández Pérez también cursó el seminario “Como nos explican el Mundo: Comunicación, migración y desarrollo” por el Instituto de Formación Continua UB. Co-Fundador de la Cooperativa Cámaras y Acción (2012), donde en la actualidad coordina varios proyectos de intervención social mediante el audiovisual.  Ha formado parte también de diferentes compañías de teatro como actor y guionista, realizando e impartiendo diferentes cursos de intervención social mediante el Teatro Social. El periodismo social y el mundo audiovisual se creen en su camino profesional en 2011 cuando asume la coordinación del informativo de Latele.cat “Contrainfos”, donde llega a realizar 84 programas. En este programa ejecuta tareas de realizador audiovisual y se forma en este campo. Durante esta etapa participa también de diferentes proyectos audiovisuales en coordinación con un gran número de colectivos de la ciudad de Barcelona y el territorio catalán como, la TIPA (Encuentro de intervención política audiovisual), la Agencia 29, ( cobertura de las huelgas generales del 2010 y 2012 ) y más recientemente de la Agencia UO, ( cobertura del referéndum del 1 de Octubre del 2017 ). El año 2018 ha estado también como residente artístico a Medellín (Colombia), realizando un proyecto de intervención audiovisual con el colectivo Platohedro. Participa del proyecto Laveinal.tv, NoBordersFilms y del Punto de Apoyo de Personas Migrantes. En la línea de trabajo migratorio ha realizado varias experiencias en los campos de refugiados de Calais ( 2016 ), Atenas ( 2017) , en la frontera Sur Melilla/Gourougou (2017), en el Senegal (2018) y en el Líbano (2019). Actualmente se encuentra realizando el documental social participativo “Can nuestra, su nuestra gente” en seis pequeños pueblos de la zona del Reiguer de la sierra mallorquina. A banda, en la fase de edición, está terminando el documental “De-Construïm el Refugio”, que realiza una mirada a la situación de las personas refugiadas y migradas desde la perspectiva de la lucha de los movimientos sociales para mejorar la situación.

Secretari del jurat – David Villar 

Coordinador de l’equip de dinamització de l’Espai Jove La Fontana.